04/10/2019
La Regidoria de Salut inicia una campanya per a conscienciar a 1.440 escolars de les conseqüències del mal ús dels móbils
L'Ajuntament de Castelló ha posat en marxa una campanya per a abordar els riscos de l'abús de les noves tecnologies entre els escolars de cinqué i sisé de Primària i conscienciar de les conseqüències que un mal ús de mòbils, tauletes i altres noves tecnologies poden tindre en la seua salut i en el seu dia a dia.
"Des de la Regidoria de Salut som conscients que vivim en una era on l'ús de les noves tecnologies és cada vegada més habitual i a edats més primerenques, és per això que volem advertir i conscienciar als escolars dels riscos que un mal ús o abús d'aquests aparells comporta per a la seua salut, entre altres repercussions per al seu normal desenvolupament", ha explicat l'edil de Salut, Mary Carmen Ribera.
Ribera ha acudit aquest divendres a un dels col·legis de Castelló que s'han sumat a aquesta iniciativa, una de les més sol·licitades pels centres educatius. En total, des del departament de Salut de l'Ajuntament de Castelló s'abordarà aquest programa en 22 col·legis en 55 sessions per les quals passaran un total de 1.440 alumnes de cinqué i sisé de Primària. La campanya, iniciada al setembre, es prolongarà fins al pròxim 4 de novembre.
Amb aquest projecte, els i les alumnes reben informació sobre els riscos del mal ús de les noves tecnologies, però també sobre eines i opcions saludables a prendre quan detecten que s'està produint una possible addicció.
Les xarrades es divideixen en diversos blocs en els quals l"alumnat pot conèixer el funcionament del cervell i com es produeixen les addiccions per a arribar a entendre com la utilització inadequada i en excés de les noves tecnologies intervé en aquesta anomalia.
Entre les conseqüències d'un possible abús, mitjançant aquesta acció se'ls informa dels danys a la salut com a maldecaps, alteracions de la visió, deformació de la columna, coll i dits, insomni… També de les alteracions i dificultats en el desenvolupament i gestió de les emocions com, per exemple, problemes d'ansietat, inadequada gestió de la ira i l'agressivitat, aïllament, sedentarisme físic i mental, etc.
Finalment, aquesta campanya també avalua els avantatges de les noves tecnologies i com formaran part de les seues futures vides professionals i facilita eines per a autoregular l'ús de mòbils, tauletes i altres aparells tecnològics.