12/02/2017

Toni Lorenzo y Amparo Marco ok.jpg

Amparo Marco destaca que s'ha passat de 30,5 milions en factures pendents en 2011 a 52.992 euros en 2016.

L'Ajuntament de Castelló va tancar l'exercici pressupostari de 2016 amb una altra dada econòmica molt positiva: l'import del que es coneix com a factures en el calaix ha disminuït, de nou, fins als 52.592,55 euros, una xifra mai vista en el consistori. L'alcaldessa, Amparo Marco, ha afirmat que "aquest és una dada més que avala la bona gestió econòmica que s'està realitzant des del Govern Local".

Aquest tipus de factures, recollides a nivell comptable en el Compte 413, corresponen a despeses que arriben abans del 31 de desembre que no s'han aprovat i que, per tant, no s'han imputat al pressupost. Al juny de 2015, l'actual Govern es va trobar amb més d'un milió d'euros d'aquestes factures sense pagar, i en només sis mesos, va aconseguir reduir la xifra dràsticament fins als 177.686,58 euros, la qual cosa va suposar el millor resultat registrat en l'Ajuntament de Castelló des de l'any 2009 i baixar per primera vegada de la barrera dels 200.000 euros. Amb la gestió realitzada durant 2016, aquesta xifra encara s'ha reduït més i tan sols és de 52.592,55 euros, la qual cosa situa a Castelló entre una de les capitals d'Espanya amb menys factures pendents.

Cal recordar que, fa sis anys, en 2011, les operacions pendents d'aplicar al pressupost ascendien a 30,5 milions. "Tancar l'any amb un volum excessiu de factures pendents d'assignar al pressupost reflecteix que s'ha fet malament aqueix pressupost, que la despesa està molt per sobre del previst o que hi ha hagut una mala gestió econòmica", ha explicat el regidor de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo.

Marco destaca l'eficiència en la gestió econòmica.

L'alcaldessa ha mostrat la seua satisfacció per aquestes dades i ha volgut destacar el gir radical en la gestió econòmica que està realitzant el Govern Local en l'Ajuntament de Castelló: "hem aconseguit el superàvit més gran de la història de l'Ajuntament: 22,6 milions d'euros; una reducció del deute del 79 al 42%, passant de 115 milions d'euros a 72 milions, i tenir un matalàs financer de 5,3 milions que és el que ens permet pagar amb celeritat als nostres proveïdors i demanar menys diners als bancs".

Amparo Marco ha explicat que tot açò "és conseqüència de l'aposta del Govern Local per incloure procediments i criteris per a millorar l'eficiència en la gestió municipal, els canvis normatius i la gran labor que estan realitzant els funcionaris de la casa". "Estem desenvolupant una política econòmica i pressupostària lògica, coherent, ordenada i assenyada que es tradueix que hem millorat la gestió per a reduir costos i destinar els diners al que de debò importa, el benestar dels nostres veïns i veïnes" ha conclòs l'alcaldessa.