09/07/2020
El projecte permetrà millorar la mobilitat i la seguretat viària i adequar el solar que hi ha al costat del col·legi i el centre de salut
Àudio de Rafa Simó
La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat hui l'adjudicació de les obres del projecte d'urbanització del tram final del carrer Carcaixent, que executarà l'empresa Omega Enginya i Obres, S.L., per un import de 341.000 euros i un termini d'execució de cinc mesos. Quatre licitadors havien presentat oferta i s'ha adjudicat a aquesta mercantil amb una baixa respecte al pressupost de licitació d'un 7,21%.
El portaveu de l'equip de govern, Rafa Simó, ha explicat després de la junta que aquest projecte "permetrà obrir una nova connexió amb la ronda Est, millorant la mobilitat i la seguretat viària de la zona, al mateix temps que suposarà l'adequació de l'entorn del col·legi Blasco Ibáñez i del centre de salut Fernando el Catòlic, urbanitzant un terreny que ara és un descampat".
Per a poder iniciar aquestes obres, l'Ajuntament va gestionar durant el 2019 les expropiacions de sòl necessàries, valorades en 370.000 euros. Quant a la intervenció en si, permetrà prolongar Carcaixent des de l'encreuament amb el carrer Pintor Soler Blasco fins a la ronda de circumval·lació. Són uns 200 metres en línia recta que, a més de reordenar la mobilitat al costat de les dues dotacions públiques i la millora de la seguretat viària, contribuiran a endreçar l'entorn del col·legi Blasco Ibáñez, especialment de l'àrea d'Infantil.
El projecte consisteix a prolongar la secció amb què ja compta el primer tram de Carcaixent, entre Fernando el Catòlic i el carrer Pintor Soler Blasco, és a dir, dos carrils de circulació, zona d'aparcament i voreres. Quan es complete l'execució, el col·legi Blasco Ibáñez ocuparà tota una zona delimitada per quatre vials. Cal destacar que la millora de l'entorn del centre educatiu, tant des del punt de vista de la mobilitat com de la seguretat viària, i l'eliminació del descampat situat al costat del col·legi, respon a una reivindicació històrica de la comunitat educativa.
El nou Pla General, tant en la part estructural com en la detallada, contempla una intervenció integral d'aquesta zona de la ciutat amb l'ampliació del sòl dotacional i la creació del futur parc de Almalafa, amb una superfície d'uns 116.000 metres quadrats, una superfície superior als parcs Ribalta, Pont de Ferro i Panderola junts.