03/06/2021

20210603_AyudasParentesis.jpg

L'Ajuntament distribueix dos milions en la primera convocatòria i incorpora 59 noves activitats econòmiques en la nova fase

Àudio d'Amparo Marco

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha anunciat l'aprovació de la segona fase de les Ajudes Parèntesis del Pla Resistir en la Junta de Govern Local celebrada aquest dijous. Una nova fase que comptarà amb 3,5 milions d'euros per a distribuir en ajudes per a persones treballadores autònomes i microempreses de fins a 10 treballadors i treballadores de Castelló i que s'aprova una vegada finalitzada la primera fase, en la qual s'han distribuït dos milions d'euros en subvencions a sectors afectats per la crisi de la covid-19.

L'alcaldessa ha explicat que aquesta segona fase del Pla Resistir incorpora fins a 59 noves activitats econòmiques que no van poder ser incloses en la primera fase, però també s'obri de nou a aquelles persones autònomes o microempreses dels sectors inclosos en la primera fase que no hagueren presentat sol·licitud en la citada convocatòria.

Marco ha apuntat que aquesta segona fase s'obri després de destinar, en la primera fase, dos milions d'euros a les petites empreses de Castelló i a les persones autònomes que estan patint les conseqüències econòmiques de la covid-19. “Si a això li sumem els 1,4 milions d'euros que ja destinem des de l'Ajuntament en ajudes al comerç, tenim un total de 3,4 milions d'euros d'ajudes directes concedides a més de 2.000 persones treballadores autònomes i pimes de Castelló per a pal·liar els efectes econòmics de la covid-19”, ha recalcat. “Aquest govern municipal està sent sensible i conscient de les dificultats que estan travessant els xicotets negocis i per això estem donant màxima prioritat per a adjudicar aquestes ajudes com més prompte millor i contribuir a la reactivació del teixit socioeconòmic local”, ha manifestat.

A la fase II del Pla Resistir podrà acollir-se el comerç al detall de diferents sectors com l'alimentació, tèxtil, electrodomèstics, mobles, il·luminació, llibres, periòdics i papereria, articles esportius, jocs i joguets, calçat, articles mèdics i ortopèdics, productes cosmètics i higiènics, floristeries, rellotgeries, etc. També activitats vinculades amb les reformes i la construcció (com a instal·lacions elèctriques, lampisteria, instal·lació de sistemes de climatització, fusteria, revestiment de sòls i parets i pintura, entre altres); amb el sector de l'automòbil i tallers (venda d'automòbils, manteniment i reparació, recanvis i accessoris, manteniment i reparació, etc.); serveis de mudança, agents de la propietat, relacions públiques i comunicació, agències de publicitat, activitats de fotografia, traducció, jardineria, escoles de conducció, perruqueries, etc. També s'inclou al sector del taxi.

En total, s'han incorporat fins a 59 nous CNAE’s (codi de Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques) en un llistat de noves activitats econòmiques afegides a les bases de les Ajudes Parèntesis que es poden consultar a través del següent enllaç de la pàgina web municipal. Les ajudes podran sol·licitar-se a partir de l'endemà de la publicació de l'acord en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).

Balanç fase I

D'altra banda, l'alcaldessa de Castelló ha realitzat balanç de la concessió d'ajudes incloses en la primera fase. En total, s'han adjudicat 2.061.803,43 euros i aprovat 878 ajudes. D'elles, 566 han sigut per a persones treballadores autònomes (64,5%) i 312 per a microempreses de fins a 10 persones (35,5%).

Per sectors, el sector de l'hostaleria (bars, restaurants, cafeteries…), oci nocturn i locals de menjar reuneix el 75% del total de les ajudes concedides amb 659 ajudes. Altres 93 han anat destinades a entitats i instal·lacions esportives, 52 a venda ambulant i 40 ajudes al sector turístic (hotels, allotjaments, càmpings, operadors turístics i organització de conferències i fires).

Les Ajudes Parèntesis estan dirigides a aquelles persones autònomes o microempreses de fins a 10 persones, sempre que exercisquen l'activitat en el terme municipal de Castelló, i podran accedir a una subvenció de 2.000 euros, més una quantitat de 200 euros per persona treballadora afiliada a la Seguretat Social a data de 31 de desembre de 2020. L'Ajuntament de Castelló distribuirà prop de 5,5 milions, dels quals el consistori aportarà el 15%, uns 825.000 euros; la Diputació, el 22,5%; i la Generalitat, el 62,5% restant.