21/05/2021
Ribes destaca les mesures extraordinàries impulsades per l'Ajuntament per a pal·liar els efectes de la pandèmia en el sector
Audio de Jorge Ribes
L'Ajuntament de Castelló està treballant des del primer moment de la pandèmia de la covid-19 en accions que contribueixen a pal·liar els efectes socials i econòmics de la crisi sanitària. En aquesta línia, des de l'equip de govern s'han impulsat mesures extraordinàries dirigides al sector de l'hostaleria, per a ajudar-los a reactivar els seus negocis, en ser un dels més perjudicats per les restriccions derivades del coronavirus.
El regidor de Mobilitat Sostenible i Ús de l'Espai Públic, Jorge Ribes, ha detallat hui les mesures, “que atenen les demandes del sector hostaler, amb el qual estem en contacte estret i periòdic, alhora que busquen un equilibri entre les directrius de seguretat i de protecció de la salut i l'impuls a l'activitat econòmica, sent un baló d'oxigen per al sector”.
Entre les mesures, destaca l'ampliació de terrasses. Hui dia, i des de mitjan 2020, l'Ajuntament ha autoritzat més de 500 sol·licituds d'ampliacions i noves terrasses. La major part dels expedients són d'ampliacions, però també hi ha noves sol·licituds d'ocupació de via pública per a taules i cadires de negocis que abans no tenien i que ara veuen en aquesta mesura una oportunitat d'adaptar-se per a continuar treballant amb seguretat.
Una altra de les accions és l'anul·lació de la taxa d'ocupació de la via pública per instal·lació de taules i cadires. “Es va suspendre ja en 2020 després de la declaració de l'estat d'alarma i s'ha cancel·lat també tot aquest 2021, la qual cosa ha suposat que prop de 600.000 euros que l'Ajuntament haguera ingressat per aquest concepte en aquests dos anys, es quedaran en les butxaques dels hostalers i de les seues famílies”, ha indicat el mateix regidor.
El tall temporal i extraordinari de carrers per als vianants o similars per a la instal·lació de taules i cadires és una altra de les iniciatives impulsades en els últims mesos per a contribuir a mitigar els efectes de la crisi sanitària i fomentar l'activitat econòmica i empresarial. Fins al moment, aquesta mesura s'ha aplicat ja als carrers Cervantes, Sanchis Albella, Hort de Mas i Navarra, i s'està estudiant la seua adaptació a altres vies, previ estudi per part dels tècnics municipals, respectant la legislació aplicable i afectant el menys possible als veïns i veïnes de la zona.
A aquestes accions se sumen les ajudes directes al sector, a través de la línia d'ajudes municipals dotada de 1,4 milions d'euros, dirigida a persones autònomes, microempreses i petites empreses titulars de comerços, bars, cafeteries, restaurants i locals d'oci nocturn; i mitjançant el Pla Resistir, dotat a la ciutat amb 5,5 milions d'euros.
D'altra banda, Ribes ha posat l'accent en accions com el tall del trànsit en diversos carrers “que ens permet avançar en un model de ciutat que guanya espai públic per a les persones i que veu en la via pública un espai d'aprofitament per a diferents usos, com així ho marca també la Unió Europea, que insta a repensar els espais públics per a crear zones de baixes emissions i augmentar les zones per als vianants”.