25/05/2021

20210525_AgendaUrbana.jpg

L'alcaldessa manté una reunió de la comissió de seguiment del protocol pel qual la ciutat és exemple a nivell estatal

Àudio d'Amparo Marco

L'Ajuntament de Castelló ha compartit hui amb el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana el procés d'elaboració de l'Agenda Urbana de Castelló, durant la primera reunió de la comissió tècnica de seguiment del protocol signat entre totes dues institucions. Un acord rubricat al setembre del 2020, pel qual Castelló aportarà a l'Agenda Urbana Espanyola (AUE) un projecte pilot de Pla d'Acció, de manera que la ciutat serà exemple i model per a orientar a altres municipis en l'elaboració dels seus respectius plans d'acció.

“Des que signàrem el protocol de col·laboració amb el Govern, Castelló és referent nacional en l'elaboració de l'Agenda Urbana. La nostra experiència serveix de model per a la resta del país i per això hem traslladat al Ministeri el treball realitzat fins hui, des de la creació dels grups de treball i la seua validació pel Consell Social de la Ciutat, al pla d'acció que estem elaborant”, ha explicat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

Així, durant la comissió tècnica de seguiment, s'ha detallat el treball realitzat per l'Ajuntament de Castelló, que se centra ara en la fase de formulació estratègica i elaboració del pla d'acció de l'Agenda Urbana. Un document estratègic que integrarà les polítiques urbanes, actuacions que permeten transformar Castelló amb paràmetres de sostenibilitat social, ambiental i econòmica.

Es treballa ara en la fase d'elaboració del pla d'acció després de tancar ja la primera fase de llançament i diagnòstic, durant la qual van participar agents tècnics i polítics del consistori a través de cinc grups de treball, així com els membres del Consell Social de la Ciutat, que van validar les conclusions extretes d'aquests mateixos grups de treball. S'està treballant en cinc línies estratègiques: Model de Ciutat i Ordenació del Territori; Canvi climàtic, resiliència i sostenibilitat; Cohesió social, igualtat i habitatge; Economia urbana sostenible; i Innovació digital i instruments d'intervenció i governança. A més, també es compta amb la participació de grups d'interés o stakeholders, que són representants de l'ecosistema d'innovació de la ciutat.