12/04/2022

Transició Ecològica promou l'impuls d'aquesta figura que redueix la factura de la llum i incideix en la lluita contra el canvi climàtic

 

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló continuarà el 20 d'abril amb el cicle de jornades obertes per a constituir la primera comunitat energètica local,una figura que permet compartir consums a ciutadans i pimes que se situen a 500 metres a la redona d'un punt de subministrament de fotovoltaiques.

"Des de l'Ajuntament, amb el suport de Sapiens Energia, acompanyem i assessorem la ciutadania per a l'impuls de la comunitat energètica local, i durem a terme una primera instal·lació fotovoltaica en modalitat d'autoconsum col·lectiu. El 6 d'abril celebrem la primera sessió informativa per a presentar el projecte i en les pròximes setmanes seguirem per a concretar la seua posada en marxa", ha subratllat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

La Regidoria ha programat altres dues jornades obertes participatives el 20 i 27 d'abril per a definir i concretar les condicions de constitució de la comunitat energètica local. Seran a les 18.30 hores en la sala d'actes de l'edifici de Quatre Cantons.

El 20 d'abril es tractarà l'estalvi en la factura de la llum que propicia aquesta figura d'autoconsum i els passos que s'han de seguir jurídicament per a formar la comunitat energètica local. I el 27 s'abordarà la formació dels estatuts de l'entitat. Les persones interessades a integrar la mateixa poden apuntar-se en un formulari que es pot trobar en el web castello.es, en la secció de medi ambient.

La comunitat energètica és una eina que permet a l'Administració local, ciutadania i pimes produir i gestionar la seua pròpia energia, la qual cosa propícia una disminució dels costos energètics d'edificis i equipaments públics i dels usuaris privats. Els estalvis mitjans se situen entre el 20% i el 40% des del primer dia. Així mateix, rebaixa les emissions de CO a l'atmosfera i millora el benestar i la salut de les persones.