21/07/2021
L'alcaldessa destaca el gir donat a les polítiques socials en sis anys i l'aposta per a garantir l'atenció a la ciutadania
L'Ajuntament de Castelló impulsa un any més les polítiques socials i d'inclusió en destinar 16,5 milions d'euros en el pressupost de Benestar Social per a 2021, una partida que suposa augmentar en un 14,4% el pressupost del passat any i en un 79% el destinat en 2015. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que les polítiques socials s'han situat en el centre de les polítiques del govern municipal des de 2015 amb l'objectiu de garantir la protecció, atenció i acompanyament a les persones més vulnerables i per a garantir els drets i serveis bàsics de tota la ciutadania.
"En sis anys hem donat un gir a les polítiques socials, com demostra l'augment del 79% del pressupost de l'àrea des de 2015, i creat un model integral d'intervenció destinat a l'apoderament de les persones", ha indicat Marco. L'alcaldessa ha posat en valor el treball realitzat pels serveis socials municipals durant la pandèmia, reforçant els serveis existents i creant nous perquè les persones i col·lectius més vulnerables no veren agreujada la seua situació a causa de la covid-19.
La proposta de pressupostos per a 2021 recull una partida de 16,4 milions d'euros per a Benestar Social, Dependència, Infància i Cooperació. D'ells, 2,6 milions es destinaran a prestacions econòmiques d'emergència social i millora de l'autonomia dels majors, prestacions que inclouen també el pla de pobresa energètica, entre altres. "Es tracta d'una partida que augmentem en un 20,62% respecte al passat any per a garantir les ajudes d'emergència a les persones i col·lectius més vulnerables i per a continuar garantint el dret als subministraments bàsics com l'aigua, l'electricitat o el gas", ha manifestat la regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, qui ha recordat que el pla per a reduir la pobresa energètica i garantir els subministraments a la població vulnerable va ser un pla posat en marxa en 2016.
A més, el pressupost preveu un altre milió d'euros per a prestacions d'emergència i cobertura de necessitats bàsiques d'alimentació i higiene. Una partida que augmenta en quasi un 6% respecte a 2020. També es destinaran 15.000 euros per a l'elaboració d'un pla d'inclusió social i es reforçarà el suport al Banc d'Aliments en destinar 46.000 euros, un 130% més que en 2020.
L'atenció a la dependència i discapacitat compta amb un pressupost de 1,78 milions, un 18% més que en 2020. Així mateix, els comptes recullen un impuls a les polítiques d'infància i adolescència amb un increment del 52,7% i l'activació de noves línies per a promoure el dret a la infància.