27/01/2024

Castelló trau pit en la Fira Internacional del Turisme del caràcter internacional de les festes de la Magdalena. I és que el govern municipal que lidera Begoña Carrasco aposta perquè les festes fundacionals siguen més internacionals que mai amb un Festival de Bandes que porta fins a la capital de la Plana a participants de tot el món i la ciutat està més prop d'aconseguir que la Gaiata siga declarada Bé d'Interés Cultural (BIC).

Amb aquesta missió s'ha desplaçat fins a Madrid una delegació de fins a 55 persones arribades des de Castelló en representació de les seues festes més importants. La reina de les Festes de la Magdalena 2024, Lourdes Climent, ha estat al capdavant de la delegació vinculada amb el ‘Món de la Festa’ en una desfilada en la fira de turisme Fitur de Madrid acompanyada per les regidores de Festes, Noelia Selma i de Turisme, Arantxa Miralles, les dames de la ciutat, padrines i presidents, membres de la Junta de Festes, components de les diferents comissions de sector i de la resta de col·lectius, ‘dolçainers i tabaleters’. Junts han realitzat una desfilada de gaiates, amb canyes, i custodiant la Gaiata de la Ciutat infantil i diverses gaiates de mà.

La regidora de Festes, Noelia *Selma, ha assenyalat que “comptem amb un equip bolcat perquè les festes que comencen el 2 de març siguen cada vegada millors. L'objectiu és que siguen una ambiciosa targeta de visita del que és Castelló per a dir-li al món que això és el que som capaços de fer treballant tots units. I és que l'aposta d'aquest govern municipal és que les festes siguen més internacionals que mai”.

En aquest sentit, Selma afirma que “volem potenciar el seu caràcter internacional amb el Festival de Bandes que atrau cada any a multitud de participants de tots els continents”. En aquest sentit assenyala que “estem treballant per a crear paquets turístics atractius perquè vengen més turistes fins a Castelló a gaudir de ‘les mascletaes’, els mesons, les desfilades, l'ofrena i tota la programació de la nostra setmana gran”.

La regidora de Festes explica que “volem aprofitar l'oportunitat que ens dona l'aeroport de Castelló per a atraure turistes. L'aeroport és un revulsiu per al turisme de la nostra ciutat, un impuls per a l'economia local, sobretot en les dates en les quals celebrem la Magdalena”. “També estem treballant a poder exposar dins de l'aeroport l'element diferenciador de les nostres festes, que és la gaiata per a poder contribuir a la seua promoció, com ja hem fet en zones de gran trànsit de gent com l'Oficina de Turisme de Renfe, en l'Oficina de Turisme de la Casa Abadia o en el ‘hall’ de l'Ajuntament amb la instal·lació d'una gaiata de mà”, ressalta. I afig: “esperem que prompte puguem comptar amb el reconeixement de la gaiata com a Bé d'Interés Cultural com els castellonencs es mereixen”.

*Selma ha ressaltat que “són unes festes que es viuen al carrer i en les quals la il·luminació, la pirotècnia i la música són ingredients indispensables i en el qual la gent, la participació, són la nostra raó de ser”. “En les nostres festes conviuen actes tan tradicionals i indispensables com la Romeria, el Pregó o l'Ofrena a la Verge del Lledó, amb espectacles d'avantguarda, per això Castelló és seu d'un Festival Internacional de Música de Festa en el qual tots els continents poden estar representats i en el qual cuidem la nostra música i balls tradicionals al mateix temps que estem atents a les novetats de l'àmbit discogràfic internacional”, indica.

Aprofitant que aquest dissabte la fira Fitur està oberta al públic en general, en la qual arriben visitants de tots els racons d'Espanya i del món, s'han repartit fullets promocionals de les festes, 1.000 cintes i 1.000 polseres de la Magdalena, a més de fins a 1.000 ‘rotllets’ i porcions de coca de taronja, gràcies a la col·laboració del Gremi de Forners de Castelló. Durant el matí també s'ha projectat un vídeo promocional de les festes fundacionals de Castelló.

La delegació del món de la festa en Fitur ha recorregut el pavelló 7 de Ifema, on se situa l'estand de la Comunitat Valenciana i l'espai reservat a Castelló, així com la resta de pavellons de la fira, per a donar a conéixer les festes a les diferents comunitats autònomes i països participants.

​​​​​​​