28/11/2017

Reunio Campanya Troballengua ( Aci T_entenem)  (3).jpg

L"Ajuntament de Castelló ofereix als comerços i professionals de la ciutat la plataforma Troballengua, "El buscador de comerços i professionals que t"entenen en valencià".

El regidor de Normalització Lingüística de l"Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, s"ha reunit amb les associacions de comerciants, els comerciants de la ciutat i també amb els professionals liberals per tal d"explicar-los el projecte de Troballengua. Es tracta d"un projecte al qual s"afegeix l"Ajuntament de Castelló i "bàsicament consisteix a facilitar l"empatia, la proximitat i la seguretat en les relacions comercials", tal com ha explicat Garcia.

L"Ajuntament de Castelló està compromés en fomentar el respecte al dret dels castellonencs d"expressar-se en la llengua que trien. Per això ofereix als comerços i professionals de la ciutat poder enregistrar-se gratuïtament al web Troballengua, "El buscador de comerços i professionals que t"entenen en valencià".

Sovint, els clients valencianoparlants canvien de llengua per a dirigir-se als seus proveïdors i, com més formal és la relació, més freqüent és el canvi. En aquesta línia Garcia ha manifestat que "el 90% dels valencians entén i és capaç de parlar el valencià de forma habitual, però és una realitat que quan arribem a un comerç tendim a canviar la nostra llengua, encara que els dos podríem ser capaços de parlar en valencià i entendre"ns perfectament".

D"aquesta manera, perquè les i els possibles clients puguen escollir on acudir sabent que podran relacionar-se i expressar-se en valencià, el buscador online gratuït Troballengua s"encarrega d"enregistrar els comerços i professionals que entenen el valencià i remetre"ls un adhesiu amb el lema "Ací t"entenem", acompanyat del logo de l"Ajuntament de Castelló.

L"objectiu de la reunió ha sigut exposar els avantatges que aporta atendre als clients en la seua llengua, així com poder aconseguir-ne de nous, fidelitzar els antics i que les relacions amb ells siguen de millor qualitat.

Garcia ha declarat que "el fet que una persona es puga expressar en la seua pròpia llengua, que algú l"entenga i li parle en la llengua materna és un valor en eixe creixement, empatia i confiança, i per tant entenem que és bo per a les relacions comercials de proximitat i el petit comerç". El regidor ha advocat per la necessitat de col·laboració de tots els autònoms en aquesta campanya per tal que s"involucren "en fer més atractiu el seu negoci i també en fer la vida més fàcil a la ciutadania de Castelló que vol viure en valencià".