24/11/2022

El nou planejament urbanístic protegeix els valors de la marjal i ofereix eines per a poder regularitzar els habitatges

 

L'Ajuntament de Castelló iniciarà dissabte que ve, 26 de novembre, una ronda de reunions informatives amb les associacions de veïns de la Marjaleria per a traslladar-los i detallar-los les diferents eines que el nou Pla General de Castelló aprovat de manera definitiva el passat 11 de novembre contempla tant per a preservar els valors ambientals de la zona com per a poder regularitzar les edificacions existents, sempre que es complisquen els requisits legals establits. La primera d'aquestes reunions serà amb l'Associació de Veïns de la Marjaleria.

 

Al costat d'aquestes trobades que es desenvoluparan en les pròximes setmanes en diversos punts de la marjal, s'habilita una Oficina d'Informació Urbanística en la tinència d'alcaldia del Grau, situada en el passeig Bonavista, 28, de manera que els interessats, prèvia cita prèvia (que han de sol·licitar en citaprevia.castello.es) podran informar-se i resoldre dubtes.

 

El nou Pla General de Castelló dissenya un model de ciutat sostenible, que protegeix els valors ambientals en tot el terme municipal i especialment en la Marjaleria, amb eines que preserven els valors i la riquesa ambiental i ofereixen la possibilitat de regularitzar edificacions sempre que es complisquen una sèrie de requisits legals establits”, ha explicat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

 

Aquest Pla General que acabem d'aprovar posa fi a dècades d'incertesa i d'inseguretat jurídica i ofereix solucions reals a la Marjaleria”, ha apuntat el regidor d'Urbanisme, José Luis López. En aquest sentit, ha detallat que el nou planejament urbanístic contempla dues vies per a poder regularitzar els habitatges construïts abans del 20 d'agost de 2014 (és a dir, prèviament a l'entrada en vigor de la LOTUP, Llei 5/2014, de la Generalitat, d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge, de la Comunitat Valenciana), sempre que es complisquen els requisits legals establits.

 

Així, en el cas dels habitatges construïts abans del 20 d'agost de 2014 en sòl no urbanitzable, serà necessari realitzar un Pla de Minimització d'Impacte, i en el cas dels habitatges construïts abans del 20 d'agost de 2014 en sòl urbà, la via és realitzar un Pla de Reforma Interior. Tots dos supòsits, si es compleixen els requisits, permetran urbanitzar la zona, dotar-la de serveis i obtindre la cèdula d'habitabilitat.

​​​​​​​