11/05/2021
Transició Ecològica treballa perquè es projecten com a punts de dinamització de la transició agroalimentaria
La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló està invertint en millores en els horts urbans de la ciutat per a convertir-los en punts de trobada veïnal i acostar les pràctiques agroalimentàries saludables i sostenibles a la ciutat.
“Els horts urbans han jugat un paper important com a espai de reunió per als veïns, per a oferir una alternativa d'autoconsum i projectar la cultura agroalimentària. Ara, des de la Regidoria estem realitzant una sèrie d'actuacions de millora que ens han sol·licitat els usuaris dels horts per a implicar més la ciutadania en els mateixos i potenciar-los com a zones de trobada, a més, volem que amb l'augment de la preocupació ciutadana per l'alimentació saludable durant la pandèmia els horts urbans es convertisquen en punts de dinamització de la transició agroalimentària”, explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando, després de visitar les actuacions desenvolupades en l'hort urbà del districte aquest situat al carrer Fernando el Catòlic.
Les iniciatives que estan desenvolupant contemplen nous panells informatius, compostadores, zones d'esplai com una pèrgola o una taula per a picnic, noves preses d'aigua i ferramentes, entre altres. Es duen a terme en els horts del carrer Juan Herrera, Fernando el Catòlic, carrer Onda, Camí Serradal i Mas d’en Riera. El regidor ha visitat aquest dimarts l'hort de Fernando el Catòlic, en el qual s'ha instal·lat una pèrgola.
Aquests treballs es realitzen mentre la regidoria impulsa una ordenança de funcionament dels horts urbans de la ciutat amb l'objectiu d'unificar criteris de gestió, reforçar la seua connexió amb la ciutat i ser punt d'innovació ecològica. Aquesta reglamentació també pretén promoure activitats i un itinerari formatiu en Mas d’en Riera en innovació agroecològica.