26/02/2017

Simó destaca que el "banc d'idees" dels estudiants d'Arquitectura se sumarà a les propostes veïnals per a transformar el barri.

Les maquetes dels 17 equips d'estudiants d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de València que han analitzat durant aquest curs el barri de Crèmor formaran part d'una exposició promoguda per l'Ajuntament de Castelló "amb la voluntat de donar a conèixer les idees d'aquests joves estudiants sobre el desenvolupament urbanístic d'una zona de la ciutat durant tants anys oblidada i abandonada", segons ha destacat el regidor d'Ordenació del Territori, Rafa Simó.

L'exposició permetrà fer un recorregut per la diferent visió que han plasmat els quasi 200 estudiants del Taller 1 de l'Escola d'Arquitectura. El regidor ha destacat que la col·laboració entre l'Ajuntament de Castelló i la Universitat Politècnica de València "ens va a permetre disposar d'un banc d'idees molt potent per a la transformació d'un barri clau en el futur de la ciutat de Castelló".

Simó ha insistit que "aquesta exposició de maquetes permetrà visibilitzar les propostes urbanístiques que han desenvolupat els 17 equips de futurs arquitectes, un banc d'idees que se sumarà les propostes plantejades pels veïns i a les aportacions dels tècnics municipals per a projectar el desenvolupament detallat d'aquest àmbit, situat entre el riu Sec i l'estació intermodal".

Està previst obrir aquesta exposició a l'abril en l'edifici cultural Menador de la plaça Hort dels Corders. "Aquesta mostra de maquetes no solament va a permetre posar en valor el treball entusiasta que han realitzat durant els últims mesos 190 estudiants, sinó també veure el potencial d'una zona que ha de contribuir a connectar la ciutat".

El futur Pla General de Castelló defineix la unitat d'execució Crèmor, amb una superfície de més de 200.000 metres quadrats, el desenvolupament detallat dels quals, és a dir, la distribució de carrers, equipaments, zones verdes i dotacionals, etcètera, s'abordarà tenint en compte les aportacions veïnals, les propostes dels estudiants d'Arquitectura i dels tècnics municipals, tal com va explicar Simó durant la reunió del procés participatiu del Pla General que va abordar l'ordenació d'aquest entorn.

L'ampliació del col·legi Jaume I, el desenvolupament d'un parc de ribera al costat del riu Sec, la reserva de sòl dotacional per a millorar els equipaments de Crèmor i l'entorn de la carretera de l'Alcora, la creació d'un aparcament que done servei a l'estació de tren i contribuïsca a ordenar el seu entorn, la integració amb el Raval Universitari, la millora de serveis i infraestructures, l'obertura de vials,… són actuacions vinculades al desenvolupament de Crèmor.