19/01/2018

19-01 la font.jpg

L'alcaldessa, Amparo Marco, i l'edil Sara Usó coincideixen que aquesta ampliació permetrà reforçar l'ús públic d'aquest enclavament.

El Molí la Font multiplicarà per 25 la seua superfície. La versió preliminar del Pla General Estructural, en exposició pública fins al pròxim 21 de març, projecta ampliar l'espai protegit i d'ús públic del Molí la Font fins als prop de 60.000 metres quadrats. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, que ha visitat aquest emblemàtic enclavament juntamente amb la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, ha subratllat "la importància que la nova ordenació urbanística preserve i potencie espais amb un elevat valor ambiental i social com és el Molí la Font".

La previsió que arreplega el PGE elaborat per la Regidoria d'Ordenació del Territori planteja ampliar dels 2.350 metres quadrats actuals a 59.591 "amb la voluntat d'ampliar l'espai protegit i d'ús públic del Molí la Font". Marco ha recordat que la Regidoria de Sostenibilitat dirigida per Sara Va usar ja treballa en els últims mesos per millorar aquest espai natural i per potenciar el seu ús públic sempre atenent a les característiques ambientals que ho fan tan singular.

En aquest sentit, la regidora Sara Usó ha explicat que entre les iniciatives que s'han engegat destaca el programa de visites guiades en col·laboració amb el Coto Arrosser al Molí la Font, un paratge protegit d'elevat valor ambiental, paisatgístic i també social. Aquesta iniciativa, que es realitza cada segon dissabte de mes, "té com a objectiu divulgar els seus valors ambientals entre la ciutadania per a ajudar a preservar un espai protegit únic i singular". "Conèixer un espai natural és la millor manera de respectar-ho", recalca Usó.

L'ampliació de la superfície protegida del Molí la Font respon a l'aposta per impulsar un nou model urbanístic que potencie els valors ambientals del territori. El període d'exposició pública del Pla General Estructural de Castelló romandrà obert al públic fins al pròxim 21 de març. La documentació es pot consultar de manera presencial en l'edifici Quatre Cantons (carrer Enmig, 82) i en la Tenència d'Alcaldia del Grau (Passeig Bonavista, 28) en horari de 9:00 a 19:00 hores de dilluns a divendres i de 9:00 a 13:00 els dissabtes al matí. La informació també està disponible en la web www.plageneralcastello.es.

A més, l'Ajuntament de Castelló facilita per primera vegada la presentació d'al·legacions via telemàtica. Així, la web de consulta www.plageneralcastello.es inclou una pestanya d'al·legacions a través de la qual es poden presenten via en línia o descarregar un formulari per a registrar en els punts habilitats per l'Ajuntament de Castelló. Les al·legacions també es podran registrar en els dos punts de consulta presencial que s'han habilitat, a més d'en qualsevol registre oficial i via telemàtica".

Dues sessions informatives

La Regidoria d'Ordenació del Territori també ha previst, dins del pla de participació pública del Pla General, la convocatòria de dues sessions informatives obertes a la ciutadania per a explicar les característiques tècniques del Pla General Estructural, que conté informació relativa a la classificació del sòl (urbà, urbanitzable, no urbanitzable); la qualificació (residencial, industrial o terciari), sobre la infraestructura verda, les dotacions de ciutat, etcètera. El coordinador de Desenvolupament de la Ciutat i Sostenibilitat, Fernando Calduch, i la cap de l'àrea de Desenvolupament Urbanístic, Consuelo Leal, seran els encarregats de realitzar aquestes xarrades, que se celebraran aquest dilluns 22 de gener en el saló d'actes de Quatre Cantons i el 29 de gener en el centre cultural la Marina, ambdues a les 18:00 hores