09/03/2017
La campanya de sosenibilitat ambiental se situarà en el Passadís de les Arts del Parc Ribalta i ensenyarà a fer un herbolari.
Castelló + sostenible torna aquest dissabte, 11 de març, amb una jornada centrada a divulgar la importància de la flora autòctona entre el públic familiar. A través d'una zona didàctica i un espai de tallers, la sessió de març se centrarà a divulgar la importància de la flora autòctona i la necessitat de protegir-la "d'una manera amena i atractiva perquè els més xicotets i els qui els acompanyen puguen passar-s"ho bé mentre adquireixen valors de sostenibilitat ambiental", ha explicat la regidora Sara Usó.
La sessió se celebrarà en el Passadís de les Arts del Parc Ribalta "precisament per a aprofitar l'exemple botànic del parc", ha afegit l'edil responsable de Sostenibilitat Ambiental en l'Ajuntament de Castelló. D'11:00 a 14:00 els qui estiguen interessats podran acostar-se fins al parc Ribalta per a gaudir d'un matí de dissabte amb activitats vinculades a la conservació de la naturalesa i a posar en valor un espai protegit com el Ribalta.
L'activitat s'articula entorn d'un espai didàctic i una zona de tallers. Així, en la zona didàctica s'explicaran diferents tipus d'espècies de flora autòctona amb l'objectiu d'estudiar les característiques generals de cada espècie: tipus, hàbitat, nom comú, interès, lloc d'origen, etcètera. Quant a l'àrea de tallers, xiquets i xiquetes aprendran a reconèixer les principals espècies de flora autòctona a partir del reconeixement de les seues fulles. Després de la seua identificació realitzaren el seu propi *herbolario a partir de fulles d'arbres.
La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, ha recordat que Castelló + sostenible és una campanya anual amb la qual l'Ajuntament de Castelló pretén promoure valors de sostenibilitat ambiental a través d'activitats didàctiques, tallers i activitats dirigides al públic familiar. La campanya consisteix en l'organització d'una jornada un dissabte de cada mes de l'any en la qual es difonen valors com l'eficiència energètica, la protecció del litoral, la mobilitat sostenible, la flora autòctona, els aliments ecològics o de quilòmetre zero, etcètera.