25/03/2018
El programa impulsat per l'Associació Robotme arrancarà amb el taller "Supercapacitats", amb el repte de buscar solucions per al dia a dia de col·lectius amb diversitat funcional.
El dissabte 13 d'abril donarà començament en Menador Espai Cultural un cicle de tallers de formació gratuïts on robòtica, creativitat, pensament computacional i metodologies STEAM seran protagonistes i responsables d'un projecte d'innovació social i educativa centrat a aprendre jugant, compartint experiències i resolent reptes reals de la societat castellonenca. El projecte compta amb el finançament de l'Ajuntament de Castelló a través de la primera línia de subvencions en innovació convocades per l'ADL Castelló Crea, una aposta que s'emmarca dins del Pla Estratègic d'Ocupació.
"Supercapacitats" és el nom del primer taller que es realitzarà durant dos caps de setmana consecutius després de les vacances de Setmana Santa. Concretament els dies 13, 14, 20 i 21 d'abril en horari vespertí els divendres i matinal els dissabtes. Dirigit a xiquets i xiquetes entre 12 i 16 anys, es tracta d'un taller on els assistents utilitzaran creativitat i tecnologies per a trencar barreres.
A través de llenguatges de programació com Scracth i App Inventor, l'alumnat tindrà el repte de desenvolupar solucions que milloren el dia a dia de la ciutadania, concretament col·lectius amb diversitat funcional. "Amb aquest taller volem acostar la tecnologia a joves discapacitats treballant en col·laboració amb xics i xiques d'altes capacitats. L'objectiu és fomentar el treball en equip perquè entre tots dos col·lectius desenvolupen solucions que milloren la qualitat de vida dels primers", expliquen des de l'Associació Robotme, promotora del projecte "Crea Castelló, aprenentatge tecnològic per a una societat socialment innovadora" que està subvencionat per l'Ajuntament de Castelló.
El taller tindrà una durada de 16 hores dividides en 4 sessions presencials de 4 hores. Després de la formació presencial, l'alumnat rebrà suport on-line per a continuar amb el desenvolupament del seu projecte que serà presentat al juny en un macro-esdeveniment final en Menador Espai Cultural.
En la primera sessió es realitzarà una introducció a la programació per blocs per mitjà de Scratch. La segona sessió se centrarà en l'ús d"App Inventor i dels principals sensors que es poden usar amb el mòbil. Durant la tercera i quarta sessió se cercaran solucions i es desenvoluparan aplicacions per a millorar la qualitat de vida de les persones discapacitades.
Les places estan limitades a 20 persones per rigorós ordre d'inscripció a través del formulari disponible en www.robotme.es, on també es pot ampliar informació sobre el taller "Connectades", que es realitzarà a principis de maig, i el taller "Descobrim", previst per a finals de maig i principis de juny.
La regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha destacat "el valor d'un cicle que pretén acostar la tecnologia a diferents col·lectius ciutadans, democratitzar l'accés, promoure la cooperació com a metodologia de treball i apostar per la robòtica educativa amb impacte social per a resoldre problemes quotidians".