31/08/2019

El regidor de Benestar Social destaca la importància de l'oferta per a afavorir la conciliació laboral de les famílies

L'Ajuntament de Castelló ha clausurat ja les escoles municipals d'estiu que s'han desenvolupat durant els mesos de juliol i agost en diversos col·legis de la ciutat i en les quals han participat un total de 419 xiquets i xiquetes. Una oferta que s'impulsa des de la Regidoria de Benestar Social i que té com a objectius «fomentar la conciliació laboral i compensar les desigualtats socials i econòmiques de les famílies», segons ha explicat el regidor de Benestar Social, José Luis López.

Al juliol, el servei va estar actiu en els col·legis Sant Agustín, Carles Selma i Castell Vell. En els dos primers es van dur a terme activitats d'oci i temps lliure per part d'entitats col·laboradores dels Serveis Socials del consistori i es va desenvolupar el projecte Atenció psicoeducativa a xiquets, xiquetes i

adolescents en vulnerabilitat d'exclusió social, a través del qual s'han organitzat tallers per a fomentar la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, així com jocs terapèutics entre els participants.

En el col·legi Castell Vell es van dur a terme activitats d'oci i educació especial dirigides a persones amb necessitats especials de 3 a 26 anys. "Un servei que ha sigut un suport essencial per a moltes famílies amb membres que necessiten una atenció especialitzada», ha explicat López.

Durant el mes d'agost, a les escoles d'estiu impulsades per l'Ajuntament al juliol, s'han sumat altres dos projectes. Un ha sigut Temps d"Esplai, que han acollit les aules dels col·legis Cervantes, Elcano, Estepar i Isabel Ferrer; i l'altre Vine al Pinar, amb activitats al parc del Pinar del Grau. En aquests centres s'han organitzat propostes que potencien el respecte, la convivència i el ple progrés de les capacitats físiques, psíquiques i socials, afavorint el seu desenvolupament integral, especialment en aquells casos en què les circumstàncies personals es consideren d'especial necessitat.

Junt al projecte d'activitats s'ha oferit menjador en tots els col·legis participants, del que s'han beneficiat 287 xiquets i xiquetes. Aquest servei d'atenció de les necessitats bàsiques d'alimentació ha consistit en l'oferiment d'un menjar principal i un addicional (berenar), que s'ha previst a través de servei d'àpats, prioritzant la participació gratuïta a aquelles famílies que han acreditat privació material severa.