24/11/2023
L'alcaldessa, Begoña Carrasco, ha assistit aquest divendres a la clausura de la V edició del Fòrum de l'Aigua que se celebra per a posar en valor la importància del cicle integral de l'aigua en el marc dels projectes estratègics per a la recuperació i transformació econòmica (PERTE) i la col·laboració públic-privada. Un acte, organitzat pel periòdic Mediterrani i en el qual col·labora l'Ajuntament de Castelló, que s'ha celebrat en la Cambra de Comerç de Castelló i ha comptat amb la presència de la Consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas; la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina; el director d'El Periódico Mediterrani, Ángel Báez; conferenciants i veïns.
Experts en la matèria com el director general de l'Aigua del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic del Govern d'Espanya, Teodoro Estrela, han analitzat la gestió de l'aigua a Espanya i les oportunitats que ofereix el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. La primera edil ha felicitat el periòdic Mediterrani per posar sobre la taula un assumpte d'especial importància “per al present però sobretot per al futur del planeta. L'escassetat és un problema de tots, de les administracions i de la societat en el seu conjunt”. En aquest sentit, Carrasco ha assegurat que “des de les administracions hem de ser capaces de garantir la seguretat hídrica, proveint amb la màxima qualitat i garanties a la ciutadania, i augmentar l'eficiència, a través de la digitalització com a fórmula per a conéixer per a què s'empra cada gota d'aigua consumida. Des de l'Ajuntament apostem per un model de ciutat intel·ligent, eficient i sostenible”.
“Amb el PERTE tenim previst desenvolupar la sensorización del sector central de l'aqüífer des d'on es nodreix el proveïment de la ciutat per al control quantitatiu i qualitatiu de les entrades i eixides del balanç hídric; la sensorización de les instal·lacions de captació d'aigua potable; la sensorización dels punts d'abocaments d'aigües residuals que ens permetran conéixer millor el funcionament del sistema en el seu conjunt, sobretot durant els episodis de pluges, i l'elaboració del Pla integral de gestió del sistema de sanejament; la millora de la sensorización de l'estació depuradora d'aigües residuals, fonamentalment en el tractament de l'aigua que ens permet la seua posterior reutilització per al reg dels parcs i jardins de la ciutat; i el desenvolupament d'una plataforma de gestió i control del cicle urbà de l'aigua de Castelló”, explica l'alcaldessa.