16/06/2021

20210616_PlanGeneral.jpg

L'Ajuntament dóna un impuls definitiu al Pla General perquè siga una realitat enguany i contribuïsca a la recuperació econòmica

Àudio d'Amparo Marco

Àudio d'Ignasi Garcia

L'equip de govern de l'Ajuntament de Castelló aprovarà en una Junta de Govern Local extraordinària convocada per a aquest divendres el document del Pla General Estructural (PGE) resultant després de la resolució d'al·legacions de la segona exposició al públic, així com la seua elevació a la Comissió Territorial d'Urbanisme per a la seua valoració i aprovació. Es preveu que l'acord de la Junta de Govern es porte a ple el 28 de juny, després de celebrar-se prèviament la comissió plenària i la junta de portaveus pertinents.

“Estem fent els passos decisius perquè Castelló tinga aprovat com més prompte millor el Pla General que tant necessita”, ha ressaltat l'alcaldessa, Amparo Marco. “Ha sigut una tramitació llarga i complexa, però ja estem al final del procés perquè Castelló dispose de l'ordenament urbanístic que restituïsca la legalitat urbanística, aporte seguretat jurídica i siga focus d'atracció d'inversions i generador d'oportunitats”, ha explicat. “El Pla General és un projecte de ciutat que serà clau per a la recuperació social i econòmica de Castelló i estem avançant perquè siga una realitat enguany”, ha recordat Marco, en línia amb les declaracions realitzades la setmana passada després de la reunió amb el conseller d'Obres Públiques, Arcadi España, en la qual es va reforçar la col·laboració entre Ajuntament i Generalitat per a l'impuls definitiu abans de final de 2021 al nou Pla General.

El regidor d'Urbanisme, José Luis López, per part seua, ha detallat que “després de l'aprovació provisional del Pla General Estructural en el ple de juny, s'elevarà a la Comissió Territorial d'Urbanisme per a la seua valoració i aprovació”. “Paral·lelament, l'Ajuntament continua treballant en l'estudi de les al·legacions al Pla d'Ordenació Detallada (POD), perquè una vegada es tinga resposta de la comissió territorial sobre el PGE, donar compte al ple i en aqueixa mateixa sessió aprovar la resolució d'al·legacions del POD, donant per aprovat el Pla General de manera definitiva”, ha indicat López.

El segon tinent d'alcaldia i regidor de Transparència i Bon Govern, Ignasi Garcia, ha assegurat que “la votació que farem el pròxim 28 de juny ens aproxima a aconseguir el repte de transformar Castelló i de crear una ciutat cohesionada urbanísticament, que preveu el seu desenvolupament industrial i que protegeix el nostre territori”. Per al regidor, aquest Pla General “donarà estabilitat jurídica a propietaris i empreses”, la qual cosa el converteix en “un revulsiu econòmic per a la nostra ciutat”.

Garcia ha recordat que “el plantejament urbanístic que heretem en la passada legislatura, un planejament tombat per la justícia, no donava lloc a dubtes: feia falta una nova ordenació que tinguera una mirada humana, pensada per a les persones i amb la inclusió com a objectiu, per a protegir el territori i per a facilitar el desenvolupament econòmic, característiques comunes d'aquest Pla General”. “Des de l’Acord del Grau sabíem que el principal repte que teníem era l'aprovació del Pla General de Castelló i que aqueix repte aniria més enllà de la primera legislatura. Hui podem celebrar que estem més prop d'aconseguir-ho”, ha destacat el segon tinent d'alcaldia.

“Amb l'aprovació en la Junta de Govern Local encarem l'última fase d'un nou urbanisme que acosta a Castelló a una ciutat més verda, sostenible i compacta, que garanteix el dret a l'habitatge dels seus ciutadans, i que ens allunya del model urbanístic depredador i especulador de l'etapa del PP”, ha afirmat el tercer tinent d'alcaldia, Fernando Navarro. “El nou planejament situarà a Castelló en el grup de ciutats europees més progressistes, desclassifica 11,5 milions de metres quadrats de sòl urbanitzable, i es presenta com una oportunitat per a reactivar les seues activitats agroalimentàries, protegir el seu cinturó verd i frenar l'abandó de la nostra horta”, ha afegit Navarro, ressaltant també que suposa “una aposta per la rehabilitació i l'eficiència energètica com a motors de la recuperació econòmica”.