22/06/2019
"És el moment de saldar el dèficit d'inversions que ha acumulat la capital en les últimes dècades", afirma.
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, afirma que "l'alineació política que han oferit les urnes, amb governs del mateix signe polític en el Govern d'Espanya, la Generalitat, la Diputació i l'Ajuntament tindrà repercussions favorables per a la ciutat de Castelló". "Hem d'aprofitar la sinergia entre institucions progressistes, perquè ara és el moment de saldar el dèficit d'inversions que ha acumulat la capital en les últimes dècades".
"Castelló té el repte d'avançar en el desenvolupament de grans projectes, absolutament necessaris per a situar-nos en condicions idònies per a impulsar el creixement econòmic i el benestar", explica. "Durant molts anys, les castellonenques i els castellonencs hem sigut solidaris amb la resta de l'Estat i en aquests moments exigim que se'ns retorne la solidaritat perquè puguem créixer com a ciutat".
Marco reivindica al Govern els projectes estratègics d'infraestructures de comunicació, transport interurbà i equipaments públics, entre molts altres àmbits, i exigeix "un tracte just de les administracions públiques". El Corredor Mediterrani, la modernització de la xarxa de Rodalies ferroviaris, la gratuïtat de l'autopista AP-7 són alguns dels projectes que segueixen a l'espera de concreció, finançament o finalització i que l'alcaldessa considera "vitals" per al "enlairament" de la capital de la Plana. També el reclamat Arxiu Històric Província, que porta dècades sense cap avanç.
Per part de la Generalitat, queda pendent d'avançar el desenvolupament de l'edifici Borrull, que aspira a convertir-se en un centre d'atenció a la ciutadania. També destaca els esforços a realitzar per a millorar les infraestructures i els equipaments educatius i sanitaris. "Cal fer un esforç inversor per a impulsar la construcció de nous col·legis i l'adequació dels centres sanitaris perquè complisquen amb l'objectiu de garantir el millor benestar per a la societat", apunta.
El canvi polític registrat en la Diputació també vol ser aprofitat per la capital per a "normalitzar les relacions institucionals" i evitar els conflictes sorgits des de la institució provincial en els últims temps, que "han perjudicat els interessos de Castelló". "La Diputació ha de prestar un servei als municipis menors, que tenen menys oportunitats que les ciutats grans, és cert, però la Diputació també ha de millorar el tracte que fins ara ha dispensat a la ciutat de Castelló", conclou.