26/01/2019
L'alcaldessa destaca l'increment d'un 260% de les ajudes econòmiques rebudes d'altres administracions.
L'alcaldessa, Amparo Marco, afirma que els pressupostos municipals que debatrà el ple el dilluns, 28 de gener, representen "el pla econòmic i social que necessita Castelló per a consolidar la creació d'ocupació i atallar la injustícia social". Marco destaca la capacitat inversora dels comptes, tant en obres com en serveis, i manté que continuen impulsant la baixada de la pressió fiscal i el foment de la igualtat d'oportunitats.
Els comptes de l'Ajuntament de Castelló són les més inversores de la dècada i "continuen la senda que es va iniciar fa quatre anys, amb el canvi polític a la ciutat". Inversions que, al seu judici, estan concebudes amb "un ampli sentit social, perquè la línia que determina l'acció de govern és la de respondre a les demandes de benestar general de la població".
Marco exposa que el pressupost de 2019 avança en el desenvolupament de les inversions europees de l'estratègia Transforma Castelló, que suposen "un abans i un després" en la planificació urbana, amb actuacions que milloren la mobilitat i la connexió de barris. A més, ressalta la inclusió dels projectes de reforma de centres escolars inclosos en el pla Edificant i les millores dels polígons industrials, com el Pullman.
Les transferències de capital rebudes des d'altres administracions públiques en 2019 seran de 5,6 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment d'un 260% respecte a l'any anterior. Les aportacions econòmiques provenen dels Fons Feder de la Unió Europea, la Conselleria d'Educació i l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). Les inversions per a despesa corrent procedents de l'Estat i la Generalitat també s'incrementen en més d'un 2% i arriben als 40 milions d'euros.
També destaquen les subvencions de 1,8 milions d'euros rebudes des del Servef per a donar continuïtat a les polítiques d'ocupació municipal. L'Ajuntament, per part seua, tornarà a finançar amb fons propis el programa d'ocupació Jornals de Vila, dirigit a fomentar la inclusió laboral de persones en risc d'exclusió social i que ha donat una nova oportunitat d'ocupació en els últims anys a unes 230 dones i homes.
"Després de 24 anys en què es va consolidar la injustícia social, els pressupostos d'aquest Govern municipal han buscat millorar les condicions de vida de la majoria social, amb especial incidència en els col·lectius i persones vulnerables, que necessiten que les institucions públiques els tendisquen la mà per a recuperar la confiança i canalitzar els seus projectes vitals", afirma.