25/01/2019
La regidora Patricia Puerta reivindica en Fitur la cuina autèntica i singular per a posicionar la ciutat com a destinació turística de referència.
Licor cremat, sucre, café curt, canyella i, en general, dos grans de café i un trosset de pell de llima. Aquesta podria ser la base d'un carajillo estàndard, però hi ha tantes maneres d'elaborar-lo com capacitat creativa de qui ho prepara. Ara, en la primera Ruta del "Carajillo" de Castelló, impulsada pel Patronat Municipal de Turisme, aquest producte tan nostre tindrà per fi el protagonisme que es mereix.
Així ho ha destacat la presidenta del Patronat i regidora de Turisme de l'Ajuntament de Castelló, Patricia Puerta, en la presentació de les novetats de Castelló Gastronòmic 2019 que ha tingut lloc hui en el marc de la Fira Internacional de Turisme Fitur, a Madrid, acompanyada de Miguel Barrera, imatge gastronòmica de Castelló, i José Luis Hernández, gerent del Mercat Central.
La regidora ha subratllat que "aquesta primera ruta servirà per a promocionar un producte tan nostre com el "carajillo" i per a demostrar el potencial gastronòmic i turístic d'una elaboració singular i autòctona com és aquesta". A més, ha indicat que la iniciativa "arriba per a sumar-se a un Castelló Gastronòmic que ja és referència turística en el món de la gastronomia i on estem fent passos importants conscients que cada vegada més els turistes trien la destinació per a viatjar en funció del que es menja".
La Ruta del "Carajillo" de Castelló se celebrarà del 15 de febrer al 3 de març a la ciutat i ja s'han inscrit més de 60 establiments de la capital de la Plana per a participar en aquesta, però caben més, de manera que els locals que disposen en la seua carta d'un "carajillo", tant a Castelló com al Grau, poden enviar un correu a info@ambcanella.com per a fomar part del circuit que alhora permetrà per a triar el millor carajillo de Castelló.
Una altra de les novetats que Puerta ha destacat ha sigut la celebració del Congrés Nacional de Castelló Gastronòmic, que en aquesta cinquena edició comptarà amb dotze ponents totes femenines. "Cuineres i enòlogues de primer nivell que estaran a la nostra ciutat de l'11 al 13 de febrer, perquè hem volgut posar en valor el treball que està fent la dona en el món de la gastronomia", ha assenyalat la regidora.
Finalment, i per tercer dia, un showcooking en directe ha permés presenciar l'elaboració d'un plat exquisit i tan típic com és l'arròs a banda, perfecte per a precedir a un bon cigaló. Lola Martínez s'ha encarregat de preparar in situ un arròs a banda, que protagonitza una de les jornades gastronòmiques anuals en les quals participen més d'una desena de restaurants del Grau.