12/11/2015

Feria Valladolid 2(1).jpg

Castelló aprofita la celebració del concurs a Valladolid per a promocionar-se com a destinació turística en la Fira INTUR.

La regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha anunciat avui la participació de Castelló en la Fira Internacional de Turisme d'Interior de Valladolid INTUR 2015, que se celebra del 26 al 29 de novembre. Per primera vegada Castelló tindrà un mostrador propi "on promocionarem la ciutat com a destinació turística des d'una perspectiva global però posant en valor la nostra gastronomia".

Aquesta aposta coincideix amb la participació del cuiner de Castelló, Víctor Rodrigo, en la final espanyola del concurs de cuina més exigent del món, el Bocuse d"Or. El castellonenc acudirà els pròxims 27 i 28 de novembre a Valladolid com a representant de la Comunitat Valenciana per a competir amb els millors xefs del panorama espanyol. Allí tractarà d'alçar-se amb la passada per a la final europea del concurs, que tindrà lloc amb data 27 i 28 de maig de 2016 a Budapest (Hongria). "Estem segurs que Víctor Rodrigo farà un bon paper i deixarà el pavelló de Castelló en el més alt", ha subratllat Puerta.

A més de la presència de Castelló en la Fira INTUR, també està previst que alumnes de Gasma, el Centre Universitari de Gastronomia i Management Culinari de Castelló, acompanyen a Víctor Rodrigo i el seu ajudant, Víctor Jiménez, també de Castelló, per a assistir a la competició final en la qual una vintena de xefs nacionals i internacionals triaran al candidat espanyol que passarà a la final d'aquest certamen gastronòmic, considerat com les "Olimpíades de la Cuina".

Bocuse d"Or és el concurs d'alta cuina més prestigiós i difícil del món, en el qual Espanya porta participant des de l'any 1987. Enguany, i per primera vegada, se celebrarà en terres castellà i lleoneses, concretament a Valladolid, coincidint amb la Fira de Turisme d'Interior INTUR.

El xef Víctor Rodrigo, que avui ha participat en la roda de premsa celebrada en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Castelló, s'ha mostrat "orgullós com a castellonenc de poder representar a la Comunitat Valenciana" i ha afirmat que "és tot un prestigi participar en el Bocuse d'Or i poder deixar a la ciutat de Castelló en el més alt".

Finalment, Pablo Márquez, de Gasma, ha destacat de Víctor Rodrigo que és "un competidor nat" i ha confiat que aquesta participació servisca "per a promocionar el turisme gastronòmic de Castelló".